Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η διημερίδα «Γραμματισμός των εφήβων στην ψηφιακή πληροφόρηση» που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας Λάζου Χρυσούλα και Μπιλιμπίνη Ευτέρπη, συντονίστριες του προγράμματος «Γραμματισμός των Εφήβων στην Ψηφιακή Πληροφόρηση» του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Οργανισμού World Learning.

Τις εργασίες της διημερίδας άνοιξε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπαντίκος απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές υπογραμμίζοντας τη σημασία του γραμματισμού στη σημερινή εποχή, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στους μαθητές και της υπεύθυνης στάσης που πρέπει να κρατούν απέναντι στην πληροφορία. Οι εισηγήσεις των κ.κ. Νικ. Παναγιώτου, επίκουρου Καθηγητή στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ,  Ανθ. Μπάλιου, πληροφοριακού βιβλιοθηκονόμου στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας  και Σοφ. Παπαδοπούλου, δημοσιογράφου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Β. Ελλάδος, διατήρησαν ζωηρό το ενδιαφέρον  του κοινού που παρακολούθησε ενεργά τις εργασίες της πρώτης μέρας της διημερίδας. Η δεύτερη μέρα, συνεχίστηκε με την πραγματοποίηση δημιουργικών εργαστηρίων και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών.

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς κ.κ. Λάζου Χρυσούλα και Μπιλιμπίνη Ευτέρπη για την πρωτοβουλία τους, την ενέργεια και το ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν, τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και για την προσπάθειά τους.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας!

1.jpg 2.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg

7.jpg

 

--
--