Δευτέρα, Αύγουστος 15, 2022
Email: pdeamthr@sch.gr | Τηλ: 2531083530
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 14/12/2021 στην Καβάλα, μια σημαντική ημερίδα με θέμα "Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και Προοπτικές" παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτση Αλέξανδρου, της Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης Εκπαίδευσης Προσφύγων κ. Μπούτσκου Λεμονιά και μελών του Γραφείου της, των Διοικητών των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων Καβάλας και Δράμας κ.κ., Ρέμμου Δημήτριου, Τουτουντζόγλου Δημήτριου, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δύο Π.Ε, των Συντονιστριών Εκπαίδευσης Προσφύγων, εκπροσώπων της UNICEF, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ΜΚΟ.

Εκτός των παραπάνω συμμετεχόντων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης Θεόδωρος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία, καθώς και ο κ. Εμινίδης Σάββας εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Π.Ε Καβάλας, αρμόδιος για τις μεταφορές μαθητών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις Τάξεις Υποδοχής και ΔΥΕΠ του 22ου Δημοτικού Σχολείου, του 7ου Γυμνασίου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Καβάλας. Τέλος, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Γ.Γ και του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης ΑΜΘ με τους Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.

dt16122021a

dt16122021b

 

--
--