Ταχυδρομική Διεύθυνση

Τέρμα Σισμάνογλου, 69100 Κομοτηνή

Τηλέφωνο

2531083510

Ωράριο εργασίας

7:00 - 16:00

Email

pdeamthr@sch.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Χαιρετισμός της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Μαριγούλας Κοσμίδου στην εκδήλωση με θέμα: " Με την εκπαίδευση του σήμερα, δημιουργούμε υπεύθυνους πολίτες του αύριο". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη,Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και συνδιοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων και το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Ορεστιάδας.

Χαιρετισμός 

«Με την εκπαίδευση του σήμερα, δημιουργούμε υπεύθυνους πολίτες του αύριο».

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και κηδεμόνες,

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να σας χαιρετίζω σε αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία αφορά ένα θέμα κρίσιμης σημασίας για την κοινωνία μας – τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία.Τιμή και χαρά αλλά και συγχρόνως ένα αίσθημα απογοήτευσης για το γεγονός ότι υποχρεώσεις ειλημμένες δεν μου επιτρέπουν να παρευρίσκομαι εκεί δια ζώσης μαζί σας. Σήμερα συγκεντρωνόμαστε όλοι με έναν κοινό στόχο: να αναδείξουμε τη σημασία της κοινωνικής συμπερίληψης, να επισημάνουμε την αξία και το δυναμικό των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία μας. Η προώθηση της συμπερίληψης δεν αποτελεί απλά τυπική υποχρέωση, αλλά και ηθική υποχρέωση που προέρχεται από τις βαθιές ρίζες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 
Και είναι μεγάλη η ευθύνη της εκπαίδευσης, της παιδείας, της αγωγής εν γένει, να αφήσουμε στο αύριο υπεύθυνους πολίτες με κοινωνική ορθή συνείδηση, διατηρώντας πάντα στο νου ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, να μορφώσουμε, να πλάσουμε. Να κρατάμε πάντα στο νου μας ότι Κάθε άτομο, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων του, έχει δικαίωμα στην ίση μεταχείριση, στην ευκαιρία να αναπτύξει τις ικανότητές του και να συμμετέχει πλήρως στη ζωή της κοινότητάς του.
Οφείλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και αναγνωρίζει την πλούσια συνεισφορά των ατόμων με αναπηρία. Η κοινωνία μας είναι πιο εύρωστη, πιο ενεργή και πιο δίκαιη όταν αποτελείται από ποικιλόμορφες φωνές και εμπειρίες. Η συμπερίληψη δεν είναι μόνο ζήτημα αρχών, αλλά και μέσο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που αντικατοπτρίζει την πλούσια πολυμορφία της ανθρώπινης εμπειρίας. Σήμερα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την προώθηση της συμπερίληψης και της ισότητας.
Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για τη δημιουργία πολιτών που θα αποτελούν μέλη μιας κοινωνίας που αναγνωρίζει και ενισχύει τις δυνατότητες κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως των περιορισμών που ενδέχεται να αντιμετωπίζει. Έχουμε όλα τα χρώματα να χρωματίσουμε τον κόσμο, όλα τα λόγια να γράψουμε τα καλύτερα τραγούδια και τις πιο όμορφες ιστορίες για τον κόσμο του αύριο!
Συγχαίρω λοιπόν για την πρωτοβουλία σας καλώντας μας να σταθούμε όλοι ως ένα ενωμένο κοινωνικό σώμα, να αναδείξουμε τις δυνατότητες και την αξία κάθε ατόμου, και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που προάγει την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την ισότητα.
Συγχαίρω και εύχομαι καλή επιτυχία όχι μόνο στη σημερινή εκδήλωση αλλά και σε ό,τι άλλο ετοιμάζετε ως κοινότητα σχολική και τοπική στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Σας ευχαριστώ

 

--
--
Τέρμα Σισμάνογλου, Κομοτηνή
Τηλέφωνο: 2531083510
Email: pdeamthr@sch.gr